Partner

Als partner van Scorpions zorg je voor ondersteuning tijdens drukke momenten of als er specialisatie gewenst is. We vinden het belangrijk dat je goed kan functioneren als partner en daarom hebben we deze pagina gemaakt met informatie over Scorpions en onze verwachtingen. Mocht je na het lezen vragen hebben, dan ben je altijd vrij om contact op te nemen.

PS. nog geen partner van Scorpions, ga dan naar Werken voor Scorpions.

Een fijne werkplek

Veilig werken

Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijk voor het bieden van een veilige werkomgeving en daar ben je een integraal onderdeel van. Zorg er altijd voor dat je eigen veiligheid en die van je collega's gewaarborgd is. Als je misstanden ziet, dan kan je die altijd melden bij een teamleider van Scorpions of via 076-5022638 (24/7).

Integriteit

Het vertrouwen van onze klant is het belangrijkste dat we hebben. Dit vertrouwen mag nooit beschaamd worden door het lekken van informatie of schade toebrengen aan de organisatie. Alle informatie binnen Scorpions en relaties is intern.

Voel je goed!

Om je werk goed uit te kunnen voeren is het belangrijk dat je goed in je vel zit. Vergeet daarom niet om goed voor jezelf te zorgen door voldoende rust te houden, goed te eten en een actief leven te leiden.

Uitstraling & uniform

Ons werk begint bij een uitstekende uitstraling. Dit betekent een schoon uniform en een uitstekende uiterlijke verzorging. Je staat met gepoetste schoenen, geschoren gezicht en gestreken uniform bij de opdrachtgever.

Uiterlijke verzorging

Als gastheren en gastvrouwen weten we hoe belangrijk het is om een goede indruk te maken bij onze opdrachtgever. Daarom hebben we een frisse en neutrale uitstraling. Een leidinggevende of collega kan en mag je aanspreken als je niet voldoet aan de onderstaande reglementen.

 • Tijdens het werk moeten zichtbare tatoeages en piercing verborgen zitten onder de reguliere werkkleding. Voor vrouwen is alleen een piercing in de oorlel toegestaan en dit moet dan een knopje zijn. Per oor is één piercing in de oorlel geoorloofd.
 • Voor heren geldt dat het haar er schoon en verzorgd moet uitzien en niet over de schouders heen hangt. Daarnaast is een medewerker goed geschoren. Gezichtsbeharing is alleen toegestaan als dit volgroeid is en goed bijgehouden wordt en het niet afdoet aan de uitstraling. Voor dames zijn er vrijwel dezelfde voorschriften: het haar moet er fris en verzorgd uitzien.
 • Make-up is voor vrouwen in lichte mate toegestaan zolang het de natuurlijke tinten versterkt.
 • Een medewerker heeft een neutrale geur en brengt deodorant mee als hij/zij weet problemen te krijgen na een aantal uur werken.
 • Nagels moeten er verzorgd en schoon uitzien. Tevens worden deze onder werktijd niet in de mond gestoken om te ‘knippen’.
 • Zonnebrillen bemoeilijken de communicatie tussen jezelf en de gast. Daarom moet het dragen zoveel mogelijk beperkt worden. Scorpions heeft als regel dat een zonnebril gedragen mag worden als de werkzaamheden niet meer veilig of efficiënt uitgevoerd kunnen worden. Een zonnebril mag niet reflecterend zijn, zodat de ogen zichtbaar zijn. Het frame van de zonnebril moet een neutrale kleur hebben zoals zwart, bruin of metaal en er mogen geen opvallende logo’s of figuren op zitten. De glazen moeten zwart of bruin zijn.
 • Het is belangrijk dat je serieus genomen wordt in je functie. Daarom moedigen we je aan om zoveel mogelijk neutrale brillen te dragen. Een leidinggevende kan een bril, indien erg afleidend of aanstootgevend, afkeuren. Indien je gekleurde lenzen draagt, dan moeten deze een natuurlijke uitstraling hebben. 

 

Uniform

Afhankelijk van je werkzaamheden ontvang je een set met kleding. Scorpions hecht veel waarde aan haar kleding en verwacht dit ook van haar partners. Het straalt de professionaliteit van Scorpions uit en de trots op ons werk. Deze trots kan alleen zichtbaar zijn als de kleding er schoon en verzorgd uitziet. Het is dan ook de verantwoordelijkheid van de partner om in nette kleding te verschijnen bij een opdrachtgever.

Het regelmatig wassen en strijken van de kleding is essentieel om een goede indruk achter te laten. Ook het poetsen van schoenen wordt verwacht.

Schoenen & Sokken

Je zorgt zelf altijd voor schoenen. Dit is altijd een nette zwarte schoen. Zorg voor goede schoenen waar je een aantal uur op kan staan. Er zijn veel goede zwarte werkschoenen te vinden met nette uitstraling. Aanvullend worden er zwarte tot grijze sokken onder aan getrokken. Het regelmatig poetsen van de schoenen wordt verwacht om een nette uitstraling te behouden.

Pantalon (broek)

Standaard werken we in een zwarte pantalon / worker. Een zwarte spijkerbroek is niet toegestaan. Bij objecten waar we in 3-delig werken, ontvang je een kostuum van Scorpions, tenzij er afspraken zijn gemaakt over een neutraal kostuum.

 Veiligheidsmiddelen

Afhankelijk van je werkplek kan je verplicht worden te werken met veiligheidsmiddelen.

Weet waar je werkt!

Het is belangrijk dat je weet waar je werkt. Wij vervullen altijd een publieke functie en bezoekers zullen vragen aan ons stellen. Daarnaast moeten we op de hoogte zijn van de noodvoorzieningen als we moeten ingrijpen. Stel daarom de onderstaande vragen aan jezelf. Weet je het antwoord niet, vraag het dan aan een collega of leidinggevende.

 

Algemeen

 • Zijn dieren toegestaan op de locatie?
 • Zijn er huisregels en waar hangen ze?
 • Wat is het adres van de locatie als er hulpdiensten moeten komen?
 • Waar zijn de toiletten?
 • Waar zijn de toiletten voor personen in een rolstoel?
 • Zijn de toiletten geschikt om baby’s te verschonen?
 • Kunnen bezoekers ergens eten of drinken halen?

EHBO

 • Waar is de dichtstbijzijnde EHBO koffer?
 • Is er een EHBO-post op de locatie? Zo ja, waar?
 • Waar is de dichtstbijzijnde AED?
 • Waar kan er een ambulance parkeren?

Brand / Ontruiming

 • Waar hangen de kleine blusmiddelen?
 • Waar hangt de brandmeldcentrale (BMC)?
 • Waar zijn de verzamelplaatsen?
 • Waar kan de brandweer parkeren?
 • Zijn er brandputten of andere voorzieningen voor de brandweer?
 • Waar zijn de nooduitgangen?

Werkcultuur

Samen leveren we iedere dag uitstekend werk om onze klanten te ontlasten. 

Daadkracht

Van ons wordt er verwacht dat we handelen als het nodig is. Dit vereist durf en standvastigheid. Je bent niet bang om te handelen en lost problemen meteen op.

Gastvrijheid

Wij zorgen voor een gastvrije omgeving voor onze relaties, collega's en bezoekers. We hebben een proactieve houding, begroeten iedereen en zorgen voor een positieve sfeer. We hebben klanten waar het kan zodat we onmisbaar zijn.

Collegialiteit

Iedereen is gelijk en iedereen mag elkaar aanspreken op onacceptabel gedrag. Hieronder vallen ongepaste opmerkingen tegen opdrachtgevers of bezoekers, maar ook het niet of slecht uitvoeren van werkzaamheden. Een collega aanspreken vergt moed, maar is wel de beste manier om problemen op te lossen. Door onderling te praten leer je elkaars verwachtingen en kan je elkaar helpen te verbeteren. 

Algemene regels

Hieronder kan je een overzicht van algemene regels vinden die we aanhouden tijdens onze werkzaamheden. Zorg altijd dat je de briefing goed meekrijgt, want hier kunnen afwijkingen aangegeven worden.

Eten, drinken & roken

Er wordt niet gerookt, gedronken en gegeten in het zicht van bezoekers. Deze activiteiten zijn alleen toegestaan in de pauzeruimte die aangewezen is door de teamleider. Zorg dat je zelf altijd wat eten bij hebt, want we weten vaak niet of de opdrachtgever met ons rekening heeft gehouden.

Pauzes

Pauzes worden verdeeld door de teamleider. Een post wordt niet verlaten zonder toestemming van de teamleider.

Uniform

Ons uniform wordt compleet gedragen van begin tot het einde. Zorg voor een complete uitstraling ook als je straks wegrijdt naar huis.

Social Media

Tijdens het werken voor ons is het niet toegestaan om berichten, foto's, video's of ander materiaal te publiceren op Social Media. Alle informatie die wij ontvangen valt onder onze geheimhoudingsverklaring en mag standaard niet gedeeld worden.

Daarnaast is het ook niet toegestaan om je telefoon te gebruiken rondom bezoekers.

Goodies

Het is niet toegestaan om goodies / producten die bedoeld zijn voor bezoekers te vragen aan de opdrachtgevers. Vaak worden bij o.a. evenementen gratis producten uitgereikt aan bezoekers, maar hier kunnen wij geen aanspraak op maken. Accepteren van een dergelijk product zonder goedkeuring van een teamleider is niet toegestaan.

Aanspreken klant

Onze opdrachtgevers zijn altijd “u”, tenzij ze expliciet aangeven dat je een andere vorm mag gebruiken. Je mag er nooit vanuit gaan dat je bepaalde zaken mag of kan zeggen tegen een opdrachtgever, omdat een collega dat doet. Onthoudt dat een collega een opdrachtgever wellicht langer kent of er een andere band mee heeft en daardoor bepaalde zaken kan zeggen. Houd de relatie dus professioneel. Je kan beter te weinig zeggen, dan te vrij zijn en ongepaste opmerkingen maken.

Alcohol & drugs

Het is verboden om alcohol of drugs te gebruiken rondom het werk. Daarnaast is het niet toegestaan om in uniform alcohol of drugs te gebruiken na het werk.

Teamplayer

Samen zorgen we voor kwaliteit. Communicatie zowel schriftelijk als verbaal is essentieel om goed met collega's, leveranciers, bezoekers en klanten om te gaan.

Schoonhouden werkplek

We verwachten dat iedere werknemer bijdraagt aan het schoonhouden van de werkplek. Een verzorgde werkplek straalt professionaliteit uit en voorkomt dat de opdrachtgever of bezoeker een slechte indruk van ons krijgt. 

Overtref de verwachtingen

Uiteindelijk is de belangrijkste eigenschap van Scorpions dat we de verwachtingen overtreffen. We gaan net een stapje verder om onze klant te ontzorgen en te ondersteunen. Door elkaar scherp te houden en goed te luisteren kunnen we anticiperen en de klant twee stappen voor zijn. 

Het team

Onderstaand kan je een selectie vinden van de projectmanagers en teamleiders die je het vaakst zal tegenkomen op projecten als leidinggevende. 

Pieter

Guus

Marcel

Louis